Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Líčení v cuku letu? Stačí vám k tomu čtyři produkty

26.05.2020 Čtení pro radost

Nemáte na líčení příliš času? Přicházející léto vám hraje do karet. Teplejší dny jsou jako dělané pro rozzářenou pleť bez těžkého make-upu. V následujícím článku vám ukážeme, že pro krásný make-up vážně nepotřebujete desítky produktů. Protože kdo kdy řekl, že rtěnka patří pouze na rty?

 
K celému make-upu budete potřebovat jenom čtyři produkty: rozjasňující krém, bronzer, rtěnku a korektor. 
 
Krok první – krásná pleť
 
Základním krokem je správná péče o pleť, nepodceňte tak použití séra nebo krému. Důkladně ho zapracujte do pleti tak, že se kůže prokrví a sama o sobě získá lepší barvu.
 
Poté naneste rozjasňující krém nebo bázi. Do krému můžete přimíchat pár kapek korektoru, který zamaskuje případné nedokonalosti. Trochu samotného korektoru nanesete také pod oči a kamkoliv, kde potřebujete větší krytí. 
 
 
Krok druhý – jedno opálení, prosím
 
Na řadu přichází krémový bronzer. Krémové produkty mají oproti pudrovým několik výhod. Vypadají přirozeněji, zanechávají pleti jas a déle vydrží. Houbičkou jej vklepejte do kontur čela, lícních kostí, spánků, hran čelistí a brady. Pomocí bronzeru můžete zvýraznit i oči. Stačí ho nanést štětečkem nebo prstem na horní i dolní víčko a okraje rozetřít do ztracena. Řasy nechte přirozené nebo je jen lehce pročešte řasenkou.
 
 
Mezikrok – více energie, prosím. Čeká vás dlouhý a náročný den? Nezapomeňte na ranní dávku kofeinu do stylového hrnku
 
 
Krok třetí – rtěnka
 
Zdravá barva, která vydrží celý den? Rtěnka je klíč! Pokud jste zastáncem hesla „lesku není nikdy dost“ , sáhněte po rtěnce lesklé. Pokud chcete odolnost a výdrž, vyberte si matnou. Naberte trošku rtěnky na prst a naneste na jablíčka tváří, poté opět sáhněte po houbičce a rtěnku zapracujte. Začínejte raději s menším množstvím, pokud se stane, že to s barvou přeženete, poťupkejte místo houbičkou s troškou korektoru, intenzita se zjemní. 
 
Pokud chcete ještě více zvýraznit oči, nebojte se rtěnkou poťupkat i víčka. Matné verze rtěnek poslouží jako dlouhodržící stín. Houbičkou se zbytkem rtěnky můžete klidně poklepat i čelo, nos a bradu. Docílíte tak líčení tón v tónu, kde spolu barvy nenásilně hrají a vytváří skutečně přirozeně opálený vzhled.
 
A konečně, rtěnku samozřejmě aplikujeme i na rty. S nanášením se nemusíte příliš namáhat. Pokud chcete co nejpřirozenější vzhled, nepatří do něj žádné ostré linie. Lehce rozostřené okraje vypadají v tomto případě mnohem efektivněji a navíc vám stačí jen rtěnkou přejet rty, prsty vklepat a jemně rozetřít okraje.
 
 
Krok čtvrtý – make-up navěky
 
Jsme téměř u konce! Chcete-li dodat tváři ještě lesk navíc, sáhněte opět po rozjasňujícím krému jako na začátku. Houbičkou jej naneste tam, kam patří klasický pudrový rozjasňovač – na vršky lícních kostí, na srdíčko horního rtu, kořen nosu a vnitřní oční koutky.
 
Pokud chcete, aby vám make-up vydržel co nejdéle, lehce si obličej přepudrujte. Slovo lehce je ale skutečně na místě, protože příliš pudru by zmařilo celý záměr. 
 
Pokud nestíháte, nelamte si s tím hlavu, slovy Sophie Loren ženu nedělá nic krásnější než víra ve vlastní krásu.    
 
Text: Tereza Kramlová  Foto: Getty Images
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI