Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Mrzí vás konec léta? Máme pár důvodů, proč změnit názor

03.09.2020 Čtení pro radost

„Pondělí nemůže za vaše nudný životy,“ napsal kdysi někdo na Facebook jako odpověď na všechny ty posty o hrůzách prvního pracovního dne v týdnu. A podle nás si stejné zastání zaslouží i konec léta. Prima věci se přece dějí bez ohledu na kalendář. A navíc, i ty „zlé“ bývají nakonec k něčemu dobré.

 
No a protože se k tomu nikdo neměl, rozhodli jsme se dát dohromady pozitivní stránky konce léta sami. A nakonec jsme docela koukali, kolik příjemných věcí s tím podzimem vlastně přichází. 
 
Především konec léta znamená i konec prázdnin. A co si budeme nalhávat, když je člověk rodič a má doma děti plus mínus od března, popravdě se už pár měsíců modlí, aby do září nepřišla další karanténa a školní i školková docházka zase normálně začala. Člověk má jenom jedny nervy, že jo.
 
 
Letos nás sice vedra moc nedusila, ale to neznamená, že člověk nemůže mít radost už jenom z jistoty, že další nabeton nepřijdou. Nebudete vzhůru do tří v noci kvůli sauně v ložnici, zbavíte se propocených abstrakcí na oblečení a přestane se na vás lepit batoh, který si schválně jen zlehka přehodíte přes rameno. Hurá!
 
Ještě lepší je, že se konečně přestaneme lepit k lavičkám, sedačkám v MHD, letákům v obchodě, nebo dokonce k sousedům ve výtahu. 
 
Veřejná doprava KONEČNĚ začne trochu luftovat a přestane být cítit jako vytopená prodejna rybích specialit nebo francouzských sýrů.
 
 
A taky zase bude jezdit v lidských intervalech, a ne v pauzách jak nějaká vorvaní pošta někde na Sibiři. 
 
Zbavíme se letních bouřek, přívalových dešťů a povodní, takže si oddechnou nejenom lidi, ale i chudáci zvířata, která vám při bouřce skáčou doma na hlavu. 
 
Přestane vás bolet v krku z klimatizace a za krkem z větráků.
 
 
Nebudete se tolik ládovat (smetanovou) zmrzlinou nebo osvěžovat hektolitry (kaloricky podobně vydatného) prosecca. 
 
Výrazně ubude motorkářů i cyklistů. Samozřejmě jsme tolerantní (navíc třeba motorky nebo kola taky máme), ale přece jen se řídí líp, když vám v jednom kuse někdo nekličkuje před autem. A ruku na srdce, nezapomínáte sami ukazovat změnu směru? Stíhat za volantem všechny neřízené střely na dvou kolech není legrace. 
 
 
V telce skončí reprízy a většina stanic se aspoň pokusí přijít s něčím novým. Ale podobně se do toho snad opře taky Netflix, HBO a další. Protože co si budeme povídat, seriálů je sice všude jak naseto, ale těch, kvůli kterým skutečně stojí za to obětovat čas, zase tolik není.
 
No a nakonec, když nebude sluníčko, nepotáhne vás to ven a konečně budete mít čas na všechny ty věci, které musí přes léto často počkat. Knížky, filmy, deskové hry nebo třeba domácí romantika. PS: Užívejte!
 
Text: Michal Schindler Foto: Gettyimages
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI