Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Devět věcí, které je lepší dělat v jednom než ve dvou

20.08.2020 Čtení pro radost

Být v páru má své výhody. Nemusíte shánět +1 na svatby, výhodná balení jsou pro vás jako dělaná, někdo vám vždycky otevře konzervu, pomůže s taškami, šťastlivějším možná i vyžehlí. Ale pak jsou věci, které je nejen jednodušší, ale i zábavnější dělat, když jste single.

 
1. Bydlení
 
Představte si, že všechno najdete tam, kde jste to nechali. Že když po dlouhém dni plném meetingů zatoužíte sedět v absolutním tichu, můžete… sedět v absolutním tichu. Že na vás nikdo nehází vyčítavé pohledy, když se z „jednoho drinku po práci“ vrátíte ve tři ráno. Že si můžete spodní prádlo i knížky srovnat podle barvy, pálit ty nejsilnější vonné tyčinky nebo si pověsit televizi na strop, protože se vám to tak prostě líbí. Vítejte v single životě.
 
2. Obsah ledničky
 
To trochu souvisí s prvním bodem. Tady si nemusíte na nic hrát. Máte v ní jen kečup, vodku a oční krém? Vaše věc. Děláte si rádi zásobu jogurtů na pět měsíců dopředu? Tak prosím, místa je tam dost. Nevěděli jste, kterou příchuť zmrzliny, tak jste radši koupili všechny? Nikomu se z toho nemusíte zodpovídat. Patříte mezi ty, co otevřou krabici s mlékem, zjistí, že je prázdná, a vrátí ji do dvířek lednice? Klidně ji tam vracejte do aleluja.
 
 
3. Sledování seriálů
 
Že je to přece vždycky lepší ve dvou? Dovolíme si nesouhlasit. Jste-li sami, můžete si vybrat úplně, ale úplně, co chcete. Padesátou řadu kriminálky, mexickou telenovelu, reality show o aranžování kytek nebo nejstrašidelnější horor pod sluncem. Když vás to přestane bavit, prostě to vypnete. Žádné kompromisy.
 
Navíc – a to je možná úplně nejdůležitější – nemusíte na nikoho čekat, když vyjde nový díl. Případně zapírat a hrát překvapené, aby ten druhý nepoznal, že jste ho už viděli, protože jste to už prostě nemohli vydržet.
 
4. Jídlo při sledování seriálů
 
Jo, a můžete se u toho futrovat zmrzlinou přímo z kelímku, prokládat to slaninovými chipsy a zapíjet to colou z petky. V posteli.
 
5. Přípravy na večírek
 
Aby bylo jasno, singles nejsou pořád jen zalezlí pod duchnou s rozcuchanými vlasy a slaninovými drobečky ve výstřihu. Umíme taky dost dobře nahodit fazónu a vyrazit do společnosti. Na rozdíl od párů, ve kterých si záhadně vždycky jeden teprve suší vlasy a druhý už přešlapuje u dveří, načež se pohádají, usmíří, vzpomenou si, že se jim vlastně nikam nechce, a usnou… My se chystáme, jak dlouho chceme, takže mezi lidi vyrážíme v opravdu skvělé formě. A hlavně tam opravdu dojdeme.
 
 
6. Rozhodování, kdy z večírku odejdete
 
Všichni jsme toho někdy byli svědky: jeden z dvojice už je unavený a chce domů, druhý by ještě pařil. Následuje zhruba čtyřicetiminutová diskuze, jestli se teda půjde, nebo ne, několik pokusů o kompromis, které přerostou do pasivní agrese („Jak chceš ty.“ – „Ne, jak chceš ty.“), kombinatorika ohledně klíčů, spousta zoufalých pohledů směrem k ostatním a nakonec překotný společný odchod.
 
No, nechceme nic říkat, ale když jste single, jdete domů přesně ve chvíli, kdy se vám chce.
 
 
7. Objednávání jídla
 
Je sobota a vy jste sami doma? Nesmutněte. Vzpomeňte si, že vybrat si jídlo v mobilní aplikaci nikdy nebylo ani nebude jednodušší než teď. Tak si tu pizzu hawaii dejte. Klidně s extra ananasem a sýrovými okraji, a hlavně bez jediného jakchcešty.
 
 
8. Balení na dovolenou
 
Klidně si s sebou vezměte pět stejných triček, fén, žehličku i kulmu na vlasy, tři různé GoPro kamery, Hledání ztraceného času, maxibalení kondomů, vaflovač, kočku, psa a motorku. To všechno bez jediného zdviženého obočí a poznámek typu: „Fakt to potřebuješ?“ Jediný limit je, kolik toho unesete.
 
Nebo víte co? Vezměte si to všechno a jeďte na letiště taxíkem. Nikdo vám nevyčte, že moc utrácíte.
 
9. Plánování dovolené
 
A vlastně plánování čehokoli.
 
Text: Marie Barvínková Foto: Getty Images
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI