Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Jak si užít trochu pohody sama se sebou?

22.07.2020 Čtení pro radost

Těšíte se na večer, kdy svoje milované děti uložíte spát a v lepším případě si hodíte nohy na stůl, vyberete si knížku, časopis, nebo pustíte seriál a vypnete po náročném dni? Nejste v tom samy.

 
Po dlouhých měsících, kdy jsme ještě více než jindy zároveň plnily funkci paní učitelky, kuchařky, pekařky, zahradnice, uklízečky, soudkyně dětských sporů, animátorky, manželky, dcery rodičů, kterým je potřeba nakoupit...Všechny cítíme tlak na naši psychiku. Ale jsme to stále my – ŽENY. Ty, které sice unesou hodně, ale jsou zranitelné a v určitém momentě potřebují načerpat novou energii. Ukradněte si chvilku pro sebe. Jestli to bude půlhodina, hodina, nebo více (tleskám vám), bude jen vaše. Dopředu upozorňuji, že nastanou i situace, kdy budete do své chvilky pro sebe muset zakomponovat i svoje děti či manžela. Udělejte to ale podle sebe a budete spokojené.
 
RÁNO – pokud milujete tichá rána, kdy od vás nikdo nic nechce, všichni ještě spí a zvládnete vstát o půl hodiny, nebo o hodinu dříve než obvykle, udělejte to. Připravte si čaj, meditujte u u voňavé svíčky Heart & Home (líbit by se vám mohla třeba vůně Mořský vánek), každým nádechem se snažte vdechnout pozitivní energii do svého nitra, vnímejte okamžik a samu sebe. Klidně si představujte, že jste někde u moře, odpočatá, opálená, v uších slyšíte šum moře a vlny narážející na skalnaté pobřeží. Ponořte se do svých myšlenek a nalaďte se na pěkný den.
 
POZITIVNÍ MYSL - ne každá umíme hodit problémy za hlavu a myslet pozitivně. Všechny ale máme za co děkovat. Buďme vděčné za zdraví, za naše děti, naše blízké… Za všechno, co máme. Nenaříkejme nad tím, co nemáme.
 
 
HUDBA léčí. I bolavé duše, ale dokáže rozproudit krev. Poslouchejte ji ve sluchátkách, když chodíte do práce pěšky nebo jdete na nákup do obchodu. Při cestě autem si pusťte nahlas hudbu a od srdce si zazpívejte. Poslouchejte hudbu i když jste doma s dětmi, tancujte, zpívejte, zapojte i děti. Zavřete oči, uvolněte se, nechte svoje tělo vlnit se v rytmu hudby, budete veselejší a méně rozzlobené.
 
KÁVA je životabudič, udrží nás ve formě. Ale dopřejte si ji samy se sebou, když děti spí nebo když se starší děti na chvíli zabaví samy. Vytáhněte si papír, pište svoje myšlenky, pocity, touhy, sny a usrkávejte u toho svoji kávičku.
 
 
KVĚTINY miluje každá z nás. Kupte si je do vázy. Ty šťastnější z vás, které máte zahrádky, pár květin zasaďte a zkrášlete tím své okolí. Hrabání v zemi je úžasný způsob jak vypnout mysl. Některé z vás určitě počítáte každou korunu, kterou utratíte a platí to i o nákupu květin. Natrhejte si tedy pár lučních květin při procházce přírodou.
 
TVOŘTE – kreslete, pište, malujte, pečte, vyšívejte, háčkujte, šijte, foťte… Je to na vás. Výsledek dokáže potěšit, nabudit, duševně vás obohatit a možná některé odstartujete svou novou kariéru.
 
 
UČTE SE něco nového. Budete na sebe pyšné. Učte se cizí jazyk, čtěte odborné články a rozšiřte si obzory.
 
NEZAPOMEŇTE BÝT KRÁSNÉ – zvýrazněte to, co na sobě máte rády, hezky se naličte a oblékněte, dejte si nějaký šperk. Ženské chvíle dokonale vystihuje svíčka s vůní růží a malin. Jsme přece ženy a chceme se líbit minimálně sobě.
 
VEČER. Některé z nás si umí chvíli pro sebe ukradnout až večer. Najděte si více času na rozhovor s manželem. Mluvte o společných plánech, budoucnosti, společných zálibách, změnách v domácnosti… Věnujte si navzájem čas u dobrého vína a voňavých svíčkách. Výrazná vůně svíčky Heart & Home Granátové jablko je ta správná volba pro takovéto okamžiky. 
 
Každá z nás je jedinečná. Když do sebe investujeme alespoň chvilku, budeme spokojenější, šťastnější a plné lásky, kterou budeme schopné rozdávat ještě víc.
 
Text: Redakce Modrykonik.sk   Foto: Getty Images
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI