Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Zapojte se do tvorby nového rozšíření pro BANG!

10.01.2020 Hry a zábava

Jakou kartu byste rádi v Bangu! viděli? Třeba už ji máte vymyšlenou dávno, třeba už s ní dokonce hrajete. Přihlaste se, vybíráme patnáct karet do rozšíření.

 
Oregon, dlouhá kolona povozů tažených koňmi supících ve stínu vysokých stromů. V každém z povozů jedna nová osadnická rodina, jedna naděje na lepší život na západě. Cesta je však lemována potem a slzami – nebezpečí představují vlci, medvědi, bandité a v neposlední řadě nemoci. Dokážou se osadníci ubránit a dorazit do cíle?
 
To už je na vás! Bang! Cesta na západ je nové rozšíření pro hru Bang! Není ale jen další z řady. Podobně jako u populární expanze Údolí stínů totiž věříme, že nám s jeho tvorbou pomůžete. 
 
Nebudete v tom ale sami! Svoji kartu do Bang! Cesta na západ vytvoří i úspěšní čeští a slovenští autoři deskových her. Chcete se přidat k autorům Karaku Petrovi Mikšovi a Romanovi Hladíkovi? Autorovi RONE Štěpánu Štefaníkovi? Tvůrci Scratch Wars Jirkovi Mikolášovi? Autorovi Hypergridu Jankovi „Opčíkovi“ či spolutvůrci Trapwords Martinu „Anekenovi“ Hrabálkovi? Či snad autorovi Shuffle Heroes Honzovi Vaněčkovi?
 

Aktualizace:

 
Ve Vývoji rozšíření Bangu - Cesta na západ jsme se posunuli do další fáze, kde jsme z takřka 400 návrhů vybrali 40, které teď intenzivně testujeme a konzultujeme s autorem hry Emilianem Sciarrou. Počítáme s tím, že vítězné návrhy oznámíme v průběhu března/dubna
 
 

Nový herní princip v rozšíření

 
Emiliano Sciarra vymyslel herní princip, který na toto vznikající rozšíření aplikujeme. 
 
Uprostřed stolu se vytvoří malý balíček karet. Hráči jej mohou bránit či na něj útočit (v závislosti na jejich roli). V každém případě, aby to mohli udělat, musí zahodit jednu či více karet z ruky, podle toho, co udává zadní strana karty. První karta se položí rubem nahoru a udává cenu, co musíte zaplatit, abyste odměnu získali. Získaná odměna určí novou cenu další odkryté karty. Každá karta přinese hráči velmi užitečný efekt. 
 
Další detaily budeme postupně zveřejňovat. 
 
 
Tak se zamyslete nad tím, jakou kartu byste rádi v Bangu! viděli. Třeba už ji máte vymyšlenou dávno, třeba už s ní dokonce hrajete. Nebo vás napadne něco úplně nového. Tak či onak vás poprosíme, abyste svůj návrh přihlásili přes formulář na této adrese: https://forms.gle/QWcq5gpTK29cM43WA
 
 
Platí jenom jedno omezení – nesmí se jednat o karty postav či rolí, ani o karty, které ke hře vyžadují jakékoli z předcházejících rozšíření hry Bang! Jinými slovy – musíte být schopni kartu efektivně použít, i pokud vlastníte pouze základní hru Bang! Doporučujeme také inspirovat se novým pravidlem, uvedeným v dotazníkovém formuláři.
 
Ze zaslaných návrhů vybereme 15 karet, které se do hry dostanou. Autoři vybraných návrhů od nás obdrží předměty s tématikou Bangu! a další zajímavé věcné odměny z našeho vydavatelství.
 
Tak na co čekáte? Taste kolty a hurá do akce! Návrhy přijímáme až do 30. června!
 
Všechna rozšíření Bang! najdete na našem e-shopu - Ozbrojení a nabezpeční, Zlatá horečka, Město duchů - vyberte si!
 
 
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI