Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Hračka roku 2023 zná své vítěze!

23.10.2023 Hry a zábava

Opět jsme zabodovali v silné konkurenci a obhájili přední místa z loňských ročníků. Absolutním vítězem se stala interaktivní mluvicí kniha Putování magickou Prahou.

 
Celkové 2. místo pak obsadila paleontologická sada Posviť si na dinosaury: T-rex od Albi Science. Děkujeme porotě i vám, že jste pro nás v soutěži Hračka roku 2023 hlasovali!
 
V 16. ročníku ve svých kategoriích vyhrály následující Albi novinky: mluvicí kniha Putování magickou Prahou (rovněž absolutní vítěz), sada Posviť si na dinosaury: T-rex od Albi Science (zároveň 2. místo v celkovém hlasování), zážitkový a vzdělávací encyklopedický box Koně – Objevuj svět! od Albi Science a vědomostně-postřehová hra Chytré kostky – Zvířata. Druhé místo v kategorii Baby a předškolní náleželo Kvídově hře Hoď a objevuj, třetí v kategorii Pro holky šicímu stroji od Albi Science.
 
O umístění rozhodovala jak veřejnost prostřednictvím hlasování na webu, tak porota sestavená z odborníků z oblasti psychologie, pedagogiky, práce s dětmi, ale i z mediálního prostředí. Mezi hodnotící kritéria patřila:
 
  • zábava
  • vzdělávací / herní hodnota
  • bezpečnost
  • originalita / technická inovace
  • design, vzhled + obal
  • kvalita použitých materiálů / trvanlivost
Všechny přihlášené hračky také prošly náročným testováním ze strany dětí. 
 
Nezávislá soutěž Hračka roku má za cíl ulehčit rodičům, prarodičům a všem, kteří nakupují hračky pro své nejmenší, jejich výběr. Poprvé se pod patronátem KNOWLIMITS Group a.s. vyhlašovala v roce 2008 a za dobu své existence si mezi veřejností vybudovala silné jméno.
 
Vedle svého primárního účelu má soutěž i charitativní rozměr. Veškeré soutěžní hračky putují po vyhlášení organizaci Radost dětem, která pomáhá dětem v obtížných životních situacích.
 

Oceněním Hračka roku 2023 se pyšní…

Putování magickou Prahou, 1. místo v kategorii Outdoor a absolutní vítěz

10 z 10 alchymistů doporučuje! Myslíte si, že znáte Prahu jako své boty? Nebo naopak na její objevení čekáte? Pořiďte knihu Putování magickou Prahou z edice Kouzelné čtení a zažijte dobrodružství při hledání bájného Kamene mudrců s interaktivní mluvicí mapou. Po nalezení se vám odemknou nové příběhy, a ještě získáte atraktivní slevu na nákup.
 

Posviť si na dinosaury: T-rex, 1. místo v kategorii Pro kluky a 2. místo celkově

Ilustrace od Jana Sováka vás zavedou do období druhohor. Nechte se pohltit vyprávěním o životě T-rexe provázeným světelnými snímky z ručního projektoru.
Vykutejte a sestavte kostru dinosaura, vyluštěte a vymalujte listy s aktivitami, které se vážou rovnou k příběhům.
 

Koně – Objevuj svět!, 1. místo v kategorii Vzdělávací a kreativní

Zážitkový a vzdělávací encyklopedický box obsahuje kromě zajímavých informací ze světa koní také sešit aktivit s hádankami a samolepkami, plakát, pexeso nebo modely (klisna s hříbětem a ohradou). Součástí je dětská vstupenka do Národního hřebčína Kladruby nad Labem.
 

Chytré kostky – Zvířata, 1. místo v kategorii Stolní hry

Vědomostně-postřehová hra s kostkami, kde se hráči snaží co nejrychleji vybrat kartičku, která odpovídá parametrům hozeným na kostkách, např. váha, místo výskytu apod. Podaří se vám propojit co nejvíce symbolů s některým zvířetem z vyložené nabídky karet? Uvažujte rychle, ať soupeři nemají šanci.
 

Kvído Hoď a objevuj, 2. místo v kategorii Baby a předškolní

Hra rozvíjí pohybové dovednosti, přemýšlení v souvislostech, znalost písmen, čísel, barev a mnoho dalšího. Měkká kostka s kapsami, 53 obrázkovými kartami a aktivitami pro předškoláky i školáky je variabilní pomůckou, kterou lze využít při hrách doma s dětmi, během domácí párty nebo v dětských kolektivech.
 

Šicí stroj, 3. místo v kategorii Pro holky

Kvalitní a designový šicí stroj, na kterém se naučíte základy šití. Snadný na ovládání, s LED světýlkem, samolepkami, spodní a horní nití. Napájen adaptérem (do elektrické zásuvky) s příslušenstvím (cívky, nitě, jehla, navlékátko) a materiálem na výrobu gumičky do vlasů.
 
 
Přehled všech vítězů najdete tady.

 
 
Text: Michaela Kubínová Foto: Anežka Vrbová, Albi
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI