Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Ediční plán deskových her Albi

11.07.2019 Hry a zábava

V první polovině roku jsme uvedli přes čtyři desítky nových her, je čas se podívat, jak to bude s tou druhou polovinou. Určitě se máte na co těšit!

Možná jste si na prázdniny zabalili do batohu některou z Albi her z nové řady Mozkovna nebo se vydali s dětmi na dobrodružnou Cestu za pokladem z nové edice Kvído cestovatel. V první polovině roku jsme už uvedli přes čtyři desítky nových her, ale rozhodně tím nekončíme. Druhou herní polovinu roku odhalí řádky níže, součástí je i ochutnávka z edičního plánu na rok 2020.  

Ubongo 3D Family

Nový přírůstek do rodiny Ubongo, který stojí obtížností na pomezí mezi relativně jednoduchým Ubongem 3D Junior a (podle mnohých) velmi náročným Ubongem 3D. Očekáváme v srpnu 2019.

Robinson Crusoe: Záhada ztraceného města

V originále Robinson Crusoe: Mystery Tales. Rozšíření pro hru Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrově přináší pětidílnou kampaň, která se svým pojetím inspiruje například v This War of Mine. Kromě toho přináší ale i dva samostatné těžké scénáře, a víc jak 260 karet a dalších komponent. Záhada ztraceného města by měla vyjít před Vánoci 2019.

Lepkouni

V anglické verzi Sticky Chameleons. Bláznivá postřehová hra pro 2 až 6 hráčů, ve které budete lovit různé druhy hmyzu lepkavými jazyky. Jazyky jsou omyvatelné (díky bohu). Lepkouni vychází v první polovině července.

Siegestorm

Po oznámení v loňském roce by si letos měla konečně odbýt svoji premiéru karetní dvojkovka Siegestorm. Pro tuto hru chystáme dlouhodobou Siegestorm Ligu, v jejímž rámci budou moci hráči získávat unikátní kartičky a soutěžit o zajímavé ceny. Sezóna nula ponese název "Zazobaní goblini" a velké finále nás čeká na příštím Albi Game Day. Siegestorm vyjde letos na podzim. Zároveň vyjdou i rozšíření s dvěma dalšími frakcemi - Serafie a Styxie.

Bang! Cesta na západ

Nové komunitní rozšíření ke hře Bang! ponese (pravděpodobně) název Cesta na západ. Svojí kartou mohli v průběhu května a června přispět čeští a slovenští hráči společně s českými a slovenskými deskoherními autory - Štefan Štěpaník (RONE), Petr Vojtěch (Velryby ničí svět), Martin Hrabálek (Trapwords), Jan Vaněček (Shuffle Heroes), Petr Mikša (Karak), Jiří Mikoláš (Scratch Wars) nebo Janko "Opčík" (Hypergrid). Přesné datum vydání není známo. 

Duplik

Duplik je malovací párty hra, ve které se hráči snaží obkreslovat různé zapeklité ilustrace podle pokynů jednoho ze spoluhráčů. Nesejde přitom na kvalitě jednotlivých výtvorů, ale na tom, jestli splňují deset tajných kritérií. Hra vyšla v den oznámení na Albi Game Day.

Team3

Team3 je párty hra, ve které se trojčlenné týmy snaží v časovém limitu stavět konstrukce z 3D dílů, které mohou připomenout například Ubongo 3D. Hráč, který staví, však nevidí, hráč, který mu napovídá, nezná zadání a hráč, který zadání zná, nesmí mluvit. K dispozici bude ve dvou verzích - růžové a zelené, přičemž každá z nich obsahuje odlišná zadání a také odlišné minirozšíření. Team3 vychází na podzim.

Railroad Ink

Railroad Ink je svižná rodinná hra pro 1 až 6 hráče. Hráči se v něm snaží propojit co nejvíce bodovaných míst pomocí svých dopravních sítí. "Díly", které v každém kole smí použít ale určují hody kostkou, a tak je potřeba slušná dávka plánování i flexibility. Railroad Ink vychází ve dvou edicích - Azurově modré a Ohnivě rudé a každá z nich podobně jako Team3 obsahuje jiné minirozšíření. Hra vyšla v květnu, ale rádi ji připomínáme.

Karak: Regent

Rozšíření pro Karak ponese název Regent a přidá do hry pětici nových hrdinů, několik nových monster a dílků prostředí a také možnost zhostit se v určité fázi role vládce Karaku a zatopit svým protihráčům. Rozšíření by mělo vyjít na podzim.

Scythe

Rozšíření Vzestup Fenrise a Nová setkání dorazila na náš sklad v červenci. V rámci celosvětového uvedení na trh by se pak od konce července měl prodávat i Modulární herní plán.

Tainted Grail: Pád Avalonu

Příběhově zaměřená hra Tainted Grail patří mezi nejúspěšnější kickstarterové projekty všech dob. Zavede vás do světa, který je originální reimaginací artušovských legend. Tainted Grail vyjde v průběhu příští roku.

To ale není vše, pořád ještě máme pár oznámení v rukávu! 

Herní tým Albi

Albi Game Day

Oznámení edičního plánu Albi bylo tradiční součástí deskoherní události Albi Game Day v květnu v Praze. Třetí ročník deskoherní události Albi Game Day přilákal podle našich odhadů do pražské Městské knihovny více jak 500 návštěvníků. Ti si mohli vyzkoušet celou řadu her z portfolia Albi, korunovanou možností zahrát si Gloomhaven – podle serveru boardgamegeek aktuálně nejlepší hru světa, která si na akci odbyla svoji premiéru.

Zájem o hru byl dokonce takový, že jsme museli omezit počet rezervací, aby se dostalo na každého, kdo si hru včas zarezervoval.

Gloomhaven dominoval i programu, který už oproti loňskému roku probíhal v obou kinosálech – ať už šlo o hojně navštívený Let’s Play, který si vzali na triko Petr s Jeníkem z populárního webu Deskofobie, nebo maratonskou soutěž ve vzpírání Gloomhavenu, jejíž vítěz v součtu udržel desetikilovou hru nad hlavou déle než sedmdesát minut – ale odměnou mu bylo, že si zmíněnou hru mohl odnést domů jako cenu.

Ceny si odnesli domů i nejlepší v turnajích ve hře Siegestorm a nově oznámeném titulu Lepkouni. Kromě účasti v turnajích si navíc mohli návštěvníci zkusit nabarvit figurky ve výtvarné dílničce, nebo navštívit debatu zajímavých osobností z deskoherního průmyslu, které se zúčastnil třeba i zakladatel polského studia Awaken Realms (autoři her This War of Mine, Siegestorm nebo Tainted Grail) Marcin Świerkot. 

Třeba se uvidíme na příštím Albi Game Day i s vámi.

 
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI