Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Albiroska - charitativní projekt

22.06.2012 Ze života Albi

Prostřednictvím jedné z našich kolegyň máme možnost setkat se s nemocí, která nese nesympatický název: roztroušená skleróza.

Veronice byla roztroušená skleróza diagnostikována v loňském roce a vyrovnávat se od té chvíle musí s celou řadou problémů, které tato nemoc přináší. Protože nám osud kolegů není lhostejný, začali jsme hledat cestu, jak pomoci.
 
První krok se více než nabízel. Během firemního předvánočního bazárku knih a aukce nepotřebných herních vzorků a herních kuriozit (kdo by nechtěl doma mít společenskou hru ve finštině :-o) přistálo v charitativním fondu 12500 korun, ALBI tento výtěžek z obou akcí zdvojnásobilo na 25 000 korun. 
 
Nerudovskou otázku "Kam s ním - kam s nimi" nám pomohla vyřešit Veronika. Organizace ROSKA, kterou nám doporučila, pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou žít kvalitní, důstojný a plnohodnotný život. 
 
Naše částka podpořila konání národní konference ROSKY v pražském IKEMU 25. června. Účastníci na ní měli šanci dozvědět se řadu nových informací o možnostech léčby roztroušené sklerózy a příležitost zeptat se na cokoliv o této nemoci týmu lékařů a odborníků. 
 
ALBI na konferenci představilo své kvízové hry a hry V kostce!, které pomáhají procvičovat a rozvíjet paměť. Balíčky těchto her dostala ROSKA zdarma a členové Unie ROSKA je tak mohou využívat na rekondičních pobytech.
 
Byli bychom rádi, aby se z naší spolupráce s ROSKOU stala záležitost dlouhodobého partnerství. Proto jsme náš projekt pojmenovali ALBIROSKA.
 
Lucie Zajícová
oddělení her, ALBI
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI

Galerie článků

8-10 / 25