Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Albi Game Day - účast nutná!

19.04.2017 Hry a zábava

Pro všechny pořádné hráče téměř povinnost. Na herní akci ALBI v Městské knihovně Praha pokřtíme novinku Scythe a představíme dalších osmnáct her.

V sobotu 22. dubna nás od 14:30 hod. najdete v dětském oddělení Městké knihovny v Praze na Albi Game Day. Představíme zde devatenáct herních novinek Albi, které si budete moci rovnou vyzkoušet a pokřtíme strategickou pecku Scythe. 

Všichni, kdo si vyzkouší alespoň tři naše nové hry a napíšou nám k nim stručnou zpětnou  vazbu, budou zařazeni do slosování o několik nových deskovek od Albi.

Křest strategické hry Scythe

Scythe (vyslovujte [sajƟ]) je bez přehánění vlajkovou lodí Albi pro letošní rok. Jde o hru, která po celém světě sbírá ocenění jako na běžícím pásu, o hru, která skvěle vypadá a ještě lépe se hraje.
 
Scythe je určeno především náročnějším a zkušenějším hráčům. Odehrává se ve východní Evropě alternativní minulosti, konkrétně krátce po první světové válce. Na překrásných ilustracích Jakuba Rozalského se tak vedle sebe prohánějí stáda ovcí a koz spolu s obřími kráčejícími mechy. 
 
Každý hráč se ve hře Scythe zhostí role vůdce jednoho z pětice národů a jeho cílem bude obsazovat území, nasazovat a vylepšovat svoje jednotky, získávat drahocenné suroviny a soupeřit s protivníky, třeba i za pomoci mocných mechů. Váš úspěch ve hře Scythe nezáleží na štěstí či náhodě, rozhodne pouze Váš strategický um. 
 
Hru si bude možné na akci zakoupit za zvýhodněnou cenu (levněji o celých 300 Kč) a jako bonus vás čeká i malý balíček extra karet navíc.

Slož to

Pokud se těšíte, jak si na Albi Game Day zavaříte šedou kůru mozkovou, určitě si na místě vyzkoušejte Slož to - tenhle logický rychlík to totiž zaručeně dokáže. Hra pro všechny, kdo si libují v originálních herních mechanismech a mají rádi třeba Ubongo.

Lorenzo Il Magnifico

Lorenzo il Magnifico nadchne náročné hráče, co nemají rádi, když se jim do hry montuje náhoda. V renesanční Itálii vám pomůže jenom strategický um, na štěstí se spoléhat nemůžete.

Neobvyklí podezřelí

Kooperativní párty hra, ve které se snažíte pomocí zdánlivě nesouvisejících otázek odhalit sprostého pachatele. Jak jej ale odhalíte, když jedinou indicií může být například to, jestli bydlí u maminky nebo nakupuje ve slevách?

Moštárna

Co je zač Moštárna (v anglickém originále Fable Fruits)? Hra plná zvířátek a šťavnatého ovoce, která se vám doslova mění pod rukama. 

TEPFAKTOR

Na ALBI GAME DAY se objeví i hry, které jste ještě nikdy hrát nemohli. Jsou to totiž originální české tituly. Jedním z nich je TEPFAKTOR - párty hra na motivy populární teambuildingové atrakce s unikátními stíracími kartičkami.

Diamant

Svižná a napínavá zábava s jednoduchými pravidly, která je určená až pro osm hráčů. 

Makroskop

K vyzkoušení bude na ALBI GAME DAY i hra MAKROSKOP, a to dokonce už v české verzi. Dokážete poznat ukrytý obrázek dříve, než ostatní?

Costa Rica

Svižná hra s jednoduchými pravidly, ale spoustou možností, jak zavařit protihráčům v hlubinách středoamerické džungle!

Ostrov Skye

V deskové hře Isle of Skye: From Chieftain to King se hráči stávají jedním z pěti náčelníků slavných klanů. Každý z nich se snaží vybudovat své malé království a získat co nejvíce bodů, jak je to jen možné. Každá hra je jiná a přináší odlišné taktiky a strategie.

ALBI GAME DAY

Takže pro jistotu ještě jednou. V sobotu 22. dubna se na vás těšíme v Městské knihovně Praha na Mariánském náměstí. V dětském oddělení knihovny budeme hrát od 14:30 až do 18:00 hodin deskovky od ALBI, pokřtěnou novinku Scythe si zde budete moct koupit za zvýhodněnou cenu a možná i vyhrajete některou z Albi deskovek ve slosování. Více o akci najdete na našem herním Facebooku.

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI