Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Shabby Chic - kouzlo anglického venkova

19.02.2015 Dárky a přání

Nedbale elegantní styl založený na jednoduchosti, nedokonalosti a otrhané eleganci. Zútulněte si domov Shabby Chic fotorámečky od ALBI.

Shabby Chic - nedbalé kouzlo anglického venkova u vás doma

Co je to Shabby Chic?

Elegantní "shabby" doplňky do bytu mají velmi blízko k Vintage stylu, který je v Čechách velmi oblíbený. Shabby chic styl svůj největší "boom" zaznamenal v 80. letech v Anglii, kdy britští bohémové a umělci začali hledat inspiraci na anglickém venkově. I nyní má však hodně příznivců a z vyloženě uměleckého prostředí se rozšířil mezi všechny, kteří rádi probouzí nový život ve starých věcech. 
 
Mezi typické znaky Shabby Chic stylu patří v první řadě jednoduchost, nedokonalost a otrhaná elegance - ostatně samotné "shabby" v angličtině znamená "ošuntělý". Základními rysy jsou tedy opotřebovanost, pastelové barvy, patina. Shabby Chic je umění kombinovat  - kombinovat barvy, kombinovat staré s novým, proměňovat či restaurovat staré věci na znovu užitečné a krásné. Pro tento styl neexistují žádná omezení či pravidla – dovoleno je vše, co lahodí Vašemu oku a osobnímu vkusu. 
 
Inspiraci hledejte na bleších trzích, ve starých vetešnictvích nebo na babiččině půdě! Začít ale můžete u nás v ALBI - naše kolegyně pro vás vybrali ty nej Shabby Chic fotorámečky. Na dárkových ALBI prodejnách nebo dárkovém e-shopu najdete fotorámečky v různých rozměrech, tvarech a barvách za ceny od 149 korun. Fotorámečky jsou vyrobeny z měkkého borovicového a jedlového, minimálně opracovaného dřeva. Ve snaze vystihnout autentičnost tohoto stylu nebyl při výrobě fotorámečků použitý ochranný lak. Nedbalý způsob provedení, nedokonalé linie barev jsou záměrné. 
 
Buďte doma Shabby Chic! 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI

Galerie článků

8-10 / 25