Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Jak ulovit chlapa. Manuál psaný mužem

15.04.2019 Čtení pro radost

Dámy, tenhle návod na balení mužů je k nezaplacení. Napsal jej totiž sám život jednoho muže. Právě autor totiž ví nejlépe, co na něj a možná i některé jeho soukmenovce funguje. Možná s ním ve všem nebudete souhlasit, rozhodně je ale dobré si o mužích udělat i trochu jiný obrázek – za ta léta se totiž dost změnili.

 
Muži decentně zkřehli
 
Říká se, že máme nejdřív poznat svého ne/přítele. Jací tedy vlastně jsme? Kluci jsou dnes křehčí než bývali. Přebírají totiž stále více tradičně ženských vlastností. Samozřejmě, že také holky měknou – hroutí se z fóbií a psychických chorob, které snad lékaři vymýšlí někde na běžícím pásu. Máme tady tragické osudy zvířátek, ADHD a další novodobé problémy křehkého lidstva. Tomu díky svému empatičtějšímu přístupu podléhají více ženy.
 
Fyzicky ženy naopak posilují a dotahují muže. Není to ale žádné drsňáctví ve smyslu armádní odolnosti. Je to vysoká fyzická výkonnost, ale vytvořená v kontrolovaném, sterilním až křehkém prostředí (typicky fitness). Tahle síla nemá žádnou bojovou nebo pracovní funkci. Jde vyloženě o krásu a zdraví, tedy alternativu krásných šatů a líčení.
 
Na mě to ale nesedí?!
 
Bavíme se tu o určitém průměru. O tom, kam se posouvá nová generace a tím i celá společnost. Samozřejmě, že to není u každého jedince stejné. Je to podobné, jako když je nová generace označována za obéznější, vyšší, kariérističtější, línější nebo méně souložící… Jde zkrátka o matematické zprůměrování nějakého trendu. A najde se nekonečně mnoho výjimek.
 
Takže kde ulovím chlapa?
 
Pokud se muži chtějí seznámit, nejspíš jde primárně o sex a až teprve pak z toho třeba něco vyklíčí. Takže buďte k sobě upřímné a přiznejte si, co hledáte. Pokud jde čistě o radost z fyzické lásky, nažhavte sociální sítě jako Instagram, Tinder, Badoo a další. Stejně efektivně fungují i bary. Ale k tomu se vrátím ještě později.
 
Jak se na seznamku vyfotit?
 
Fotkou od srdce ukážete v inzerátu mnohem víc než jakýmkoli textem. Když se tedy vyfotíte se svým bišonkem, každý chlap si hned bude myslet, že jste naprostá (pardon!) pipina. Ale i to je v pořádku. Někde někdo hledá někoho takového. S takovou fotkou můžete být hodná naivní holka i vypočítavá mrcha. Sám bych si asi řekl, že za jeden malý hřích stojíte.
 
 
A co když přidám filtry?
 
Když fotku zase proženete filtry, které vám zvětší oči, a nasázíte na to stickery s beruškami, asi si pomyslím, že máte nějaký problém se svým vzhledem. Vzbudí to určitá podezření – můžete být samolibá psychopatka i děvče s dost nízkým sebevědomím.
 
Já budu přirozená
 
Pak tu máme zástupkyně kategorie „mně je to jedno“. Na svém profilu máte klidně upocené, rozmazané fotky, portrétovky s třetí bradou, abyste ukázala, jak jste nad věcí. O tom si pomyslím, že ta holka asi spíš hledá kamaráda na výlety – než dojde na sex, tak zešedivím. Já ale na Tinderu přece nehledám kámoše!
 
A jak je to tedy nejlepší?
 
Otřepané rčení říká: každé zboží si najde svého kupce. Zkrátka každý má rád něco jiného, takže to dopředu nevzdávejte. Pro mě je třeba ideál krásná holka, ale přirozeně vyfocená, bez stop retuše, filtrů a maximálně s neutrálním make-upem. V textu ani na fotce nemusí být nic výstředního ani kreativního. Sám jsem blázen dost.
 
Nejsem krásná ani fotogenická, ale příjemná a sympatická…
 
A nebo si připadáte stará. V pořádku. Pak opusťte internet a vyrazte do reálného světa. Já jsem taky příliš starý na to, abych zapůsobil na mladé holky ze seznamky. Je jasné, že na vyvolání zájmu máte třeba jen půl sekundy a nad vaší hlavou svítí smrtící číslovka vašeho věku. Buďme k sobě upřímní, tahle služba není pro staré a ošklivé. 
 
Ale já si v baru připadám jako žena lehkých mravů
 
Nebo se stydíte, případně vás to nebaví stejně jako mě. V tom případě tu mám další radu: koníčky. Tady se posouváme navíc do kategorie vhodné i pro ty z vás, které primárně nehledají jen krátkodobou známost. Jak jsem psal v jiném článku o masážích, na každém masážním kurzu jsem se seznámil s nějakou slečnou. Když ale začnete vystresovaně pátrat po potenciálním partnerovi a lovit, všichni samci vezmou nohy na ramena. Stejně jako jakékoli zvíře vycítíme nebezpečí. 
 
 
Takže na sobě nemusím pracovat?
 
Jistěže ano. Rozvíjejte se, sportujte, užívejte si dobrodružství a buďte připravená. Využívejte ženské zbraně. Máte sice nevýhodu, že když jako ženy dobýváte muže, ne vždy to je sexy. Na druhou stranu vám v určitých chvílích stačí jen kývnout.  
 
Užívejte si koníčků, podobně naladěných přátel a jejich nových přátel. Přijde to samo ve chvíli, kdy po tom přestanete prahnout. Stejně jako když si na něco vzpomeneme až poté, co na to přestaneme myslet. Takový je prostě život.
 
Text: Jan Strmiska, Foto: Thinkstockphoto
 
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI