Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Albi šesté na mistrovství Německa v mölkky

13.07.2016 Ze života Albi

V Albi hrajeme mölkky rádi, takže jsme jako obvykle vyrazili i na otevřené mistrovství Německa v mölkky. A nedopadli jsme špatně...

 
Konec června patřil Mölkkám! Strávili jsme 3 dny v německém městě Erlangen, kde se každým rokem pořádá otevřené mistrovství Německa v této původem finské hře. V soutěži se sešlo celkem 63 týmů, z toho čtyři české týmy, přičemž o tři kompletní jsme se postarali my ;-).
 
Počasí, které jsme si objednali na míru, dorazilo v perfektním stavu. Střídalo se slunko, mraky i nějaký ten deštík, červené obličeje a mokré nohy nebyly tedy ničím zvláštním.
 
Sobotní den patřil turnajům v základních skupinách - hrálo se systémem každý s každým, přičemž do nedělních vyřazovacích bojů postupovaly všechny týmy, takže se bojovalo pouze o lepší nedělní nasazení. 
 
Nejlepším českým týmem se stal první den tým ALBI Rookies, který ovládl skupinu a ztratil pouze dvě hry. Překvapením bylo také počínání týmu ALBI (T)Lamy, který nakonec vybojoval ve skupině pěkné třetí místo. Za Zruč veselejší (jediný neAlbi český tým) byli ve skupině pátí a na ALBI MÖLKKY TEAM (třetí účast na německém mistrovství v řadě) zbylo ve skupině až šesté místo.
 
Večer přišla zasloužená odměna v podobě pěšího výletu do místní cukrárny. A aby nechyběla ani kultura, na erlangenském náměstí jsme si vyslechli místní, kteří se sešli, aby zahráli na bubny. 
 
Ovšem skutečným zážitkem byla samotná neděle! Do hry opět vstoupily všechny české týmy. Druhý hrací den byl připraven klasický systém play off a každý duel se hrál vždy na tři vítězná kola. Jen duely o konečné umístění se hrály na dvě vítězná kola. Zápasy, ve kterých nechybělo napětí, drama, radosti i smutek, jsme si užili na plné pecky. Rozhodující zápasy byly skutečně zkouškou našich nervů. Potom už stačilo trochu té štěstěny a kuželky padaly v náš prospěch. 
 
Nejdále dokráčel pavoukem play off tým nejzkušenější, tedy ALBI MÖLKKY TEAM v čele s průkopníkem Mölkky v naší firmě Míšou Šmídem. Tým stejně jako v loňském roce dosáhl na čtvrtfinále, kde ale prohrál s pozdějšími vítězi. Přesto dokázal vylepšit své loňské umístění a vybojovat nakonec pěkné šesté místo. Ani tým našeho ředitele Radka Švece (ALBI Rookies) nedopadl špatně,  prohrál sice v osmifinále, ale v boji o konečné umístění dokázal zabrat a i díky vítězství nad krajany z týmu Za Zruč veselejší vystoupal až na konečné deváté místo. Tým Za Zruč veselejší bral 13. příčku a ALBI (T)Lamy nakonec skončily na 46. pozici.
 
Co vám budeme povídat, přijďte si příště zahrát spolu s námi! Každý je vítán! Nebo zkuste uspořádat některý z mölkky turnajů u vás doma. ALBI vás podpoří. Více informací najdete zde!
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI