Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Pod pokličkou - ALBI hry 2017

03.03.2017 Hry a zábava

Nakoukněte do herní kuchyně ALBI - neodhalíme sice všechny připravované novinky na letošní rok, ale i tak se jedná o slušný nášup pro herní labužníky.

Novinky

V přehledu nenajdete úplně všechny novinky z edičního plánu ALBI na letošní rok, některé hry si necháváme jako překvapení. U některých her zatím pracujeme na finálních podobě, takže zveřejněné obrázky se mohou lišit od produkční verze. Termíny vydání her nejsou závazné, i když se budeme snažit je dodržet - držte nám palce. 

Puerto Rico

Hra již v březnu vyšla!
 
Nová edice oceňované strategické hry. Kromě modernizace vizuálního zpracování obsahuje i dvě rozšíření „Nové budovy“ a „Šlechtici“. Ve hře se hráči snaží dovést ke slávě svá koloniální panství – staví budovy, obsazují plantáže, sklízí a prodávají úrodu. Hra je nositelem ocenění Hra roku a dlouhodobě se pohybuje na nejvyšších místech prestižního žebříčku boardgamegeek.
 
Recenzi na nové vydání hry Puerto Rico najdete nyní na serveru Hrajeme.cz - http://hrajeme.cz/recenze-puerto-rico/.
 

Na drátě

Hra již v březnu vyšla!
 
Jednoduchá karetní hra na procvičování paměti i deduktivního myšlení. Hráči se snaží sbírat karty ptáčků čtyř barev a vytvářet z nich hejna, která se musí rozrůstat postupně. Aby toho dosáhli, musí otáčet karty a pamatovat si, kde se ptáčci potřebné barvy nacházejí. To vše v pohledném grafickém zpracování.
 

Zajíc a želva

Hra již vyšla!
 
Zajíc a želva je bláznivá závodní hra na motivy známé bajky. Na start vyráží pětice zvířátek – zajíc, želva, lišák, ovečka a vlk. Každé zvířátko se přitom po trati pohybuje podle jiných pravidel. Cílem hráčů je hrát chytře karty zvířátek– tak, aby zvítězila právě ta zvířátka, jejichž úspěch dostal hráč tajně za úkol.
 

Scythe

Hra již vyšla!
 
Očekávaná hra pro náročné postaví hráče do role vůdců pětice národů, které spolu soupeří v alternativní historii východní Evropy. Revoluční systém správy surovin, vylepšování technologií a budování obřích kráčejících strojů – mechů, spolu s nádhernými ilustracemi tvoří dohromady jednu z nejúspěšnějších her poslední doby. Scythe je držitelem mnoha ocenění napříč hráčskou komunitou.
 

Slož to

Hra již vyšla!
 
Ta pravá hra pro příznivce logických rychlíků. Cílem hráčů je složit elegantní ubrousek s obrázky jídla tak, aby bylo viditelných pouze několik vybraných pokrmů – a to samozřejmě rychleji, než se stejného cíle podaří dosáhnout soupeřům. 
 
V KOSTCE! mini - První zvířata

V kostce mini! První zvířata

Hra již vyšla!
 
Další díl z oblíbené řady her V kosce mini!, určené těm nejmenším hráčům se věnuje zvířátkům. Jednoduché úlohy procvičí paměť Vašich ratolestí a třebas je i něco nového naučí.
 

Makroskop

Hra již vyšla!
 
Inovativní rodinná hra Makroskop prověří Vaši schopnost zpozorovat celek v detailech. Odkrývejte postupně obrázek, umístěný v přístroji makroskopu, a uhodněte, co zpodobňuje dříve, než na to přijdou ostatní hráči! Dejte si ale pozor, abyste neriskovali příliš, každý špatný tip vás totiž může něco stát!
 
TEPfaktor

Tep Faktor

Hra již vyšla!
 
Originální česká párty hra na motivy oblíbené teambuildingové aktivity. Procházejte místnosti Tep Faktoru, spolupracujte při řešení rozličných úkolů, logické, kreativní nebo vědomostní povahy. Ukažte, že na to máte!
 

Párty Alias: Ženy versus muži

Hra již vyšla!
 
Pánové, víte, jak byste pomocí asociací vysvětlili svým kamarádům, co je to pedikúra? A dámy, jak dobře byste zvládly kamarádkám popsat, co to je ofsajd? Nová inkarnace populární hry Párty Alias přináší souboj pohlaví, jaký jste ještě nezažili!
 

V kostce! Zvířecí rodiny

Hra již vyšla!
 
Další přírůstek do rodiny populárních poznávacích her V kostce! Tentokrát na téma zvířecích rodin. Tato hra V kostce! je vzhledem k minimu psaného slova určena dětem už od 4 let.
 

V kostce! Doprava

Hra již vyšla!
 
Rodinu her V kostce! rozšíří i hra na motivy dopravních prostředků. Chcete se spolu se svými ratolestmi dozvědět něco nového o vlacích, letadlech, lodích, autech či tramvajích jednoduchou, svižnou a zábavnou formou? V kostce! doprava je tu právě pro Vás.
 

V kapse! Zvířata & V kapse! Dinosauři

Hry již vyšly
 
Kromě novinek V kostce! chystáme také zbrusu nové hry V kapse! Ty spojují kouzlo her V kostce! s postřehovými hrami. Hráči se buď snaží hledat rozdíly mezi dvěma zdánlivě stejnými kartami nebo budou hrát všichni najednou a snažit se správně odpovídat podle toho, co si zapamatovali, co možná nejdéle.
 

Catan Duel

Hra již vyšla!
 
Catan Duel je nejnovější inkarnací oblíbené karetní hry pro dva hráče Knížata z Katanu, s níž je tato nová verze plně kompatibilní. Vyberte si scénář, připravte karty a vybudujte to nejskvělejší království, které kdy ostrov Catan viděl!
 

iKnow All In

Hra již vyšla!
 
V nové variantě populární vědomostní hry iKnow jde o všechno! Dalších 300 karet se spoustou nových otázek důkladně prověří Vaše vědomosti, sázení na odpovědi soupeřů pak Váš odhad. Vsadíte si na sebe, když na to přijde?
 

Kanagawa

Hra již vyšla!
 
Možná nejkrásnější hra, kterou letos uvedeme, se jmenuje Kanagawa. Hráči se v ní stanou malíři na dálném Východě, jejichž úkolem je namalovat ten nejkrásnější obraz. Každou kartu můžete proměnit buď na část svého plátna nebo na barvy, které potřebujete, abyste obraz namalovaly. Jen ten, jehož obraz bude skutečným mistrovským dílem, se stane vítězem.
 

Diamant 

Hra již vyšla!
 
Diamant je svižná a třeskutě zábavná hra až pro osm hráčů. Ti se stanou průzkumníky tajemné jeskyně, v níž čeká spousta drahých kamenů, ale nejedna past. Hráči se každé kolo rozhodují, jestli chtějí ve výpravě pokračovat, nebo si získané kameny odnesou do tábora. Když ale prchne více hráčů najednou, musí se o poklad podělit. Často se ale ukáže, že kdo chce víc, nemá nic.
 

Mici Maki

 
Mici Maki je napínavá karetní hra, při které je cílem hráčů se co nejvíc nadlábnout, aniž by se jim udělalo nevolno. Mici Maki je určena pro hráče, kteří se nebojí „jít do rizika“. Jednoduchá pravidla pochopí každý a hra skvěle poslouží jak jako zábava pro celou rodinu, tak jako oddechovka pro náročnější hráče.
 

Costa Rica

 
Vydejte se do hloubi kostarických deštných pralesů v dynamické rodinné hře Costa Rica, kterou si ale užijí i zkušenější hráči. Vaším úkolem bude získat snímky vzácných živočichů a uspořádat z nich, co nejhodnotnější kolekci. Musíte ale pokoušet štěstí – pokud si nějaký snímek nebudete chtít vzít, někdo jiný Vám ho může uzmout. Costa Rica skvěle kombinuje mechaniku pokoušení štěstí (push-your-luck) s taktickým rozhodováním.

Moštárna (v originále Fabled Fruit)

 
Moštárna je hra, která se Vám mění před očima. Vaším cílem je z roztodivných kousků ovoce vyrábět za pomoci nejrůznějších zvířátek chutné mošty – do hry ovšem postupně přicházejí a zase z ní mizí karty se schopnostmi, které Vaše snažení významně ovlivňují. Každá hra tak vyžaduje úplně jiný přístup, a pravidla přitom nejsou nikterak složitá!
 

Cortex 2

 
Cortex procvičí logické myšlení, paměť, postřed nebo třeba schopnost rozpoznávat předměty podle hmatu. Prostě musíte soupeřům ukázat, že máte „pod čepicí“! Úkoly jsou úplně jiné než v Cortexu 1, navíc lze karty z obou her kombinovat.
 

Cortex 2 pro děti

 
Cortex 2 pro děti je chytrou postřehovou hrou pro nejmenší. Děti čekají nové logické výzvy, procvičí si postřeh i analytické schopnosti. Úkoly jsou úplně jiné než v Cortexu 1 pro děti, navíc lze karty z obou her kombinovat.
 
 

Lorenzo il Magnifico

 
Vítejte ve Florencii, domově nejmocnějšího muže Itálie – Lorenza z rodu Medicejských. Může být Váš rod tak úspěšný jako Medicejové? Lorenzo il Magnifico je strategická hra s naprostým minimem náhody, která nadchne zkušené hráče. Využívejte chytře svých surovin, pozemků, budov, pomocníků a slavných skutků a doveďte svůj rod ke slávě.
 

Ostrov Skye (v originále Isle of Skye)

Hra již vyšla!
 
Ostrov Skye je rafinovaná strategická hra, ve které se hráči snaží, aby se vůdce jejich klanu stal králem skotského ostrova Skye. Hráči postupně přidávají dílky ke svému panství a snaží se plnit cíle, které jsou v každé hře jiné a které se vyhodnocují ve specifickém pořadí. Hra zároveň obsahuje originální systém získávání dílků od protihráčů. Ostrov Skye získal loni prestižní ocenění Kennerspiel des Jahres – Hra roku pro znalce.
 

Šťastný candát (v originále Happy Salmon)

 
Šťastný candát je hra plná radostného mávání ploutví, ze které se Vám naježí šupiny! Šťastný candát je nespoutaná karetní zábava pro malé i velké. Hráči se snaží co nejrychleji zbavit svého balíčku karet, musí k tomu ale pokaždé najít spoluhráče, který se zrovna potřebuje zbavit stejné karty. Šťastný candát je hra plná zábavných gest, probíhající ve zběsilém tempu.
 

Evolution Robot

 
Experimentální sada Evolution robot podporuje metodu vzdělávání STEM: vznikla v oblasti vzdělávání s cílem rozvíjet u dětí znalosti v těchto oborech: přírodní vědy, technika, technologie a matematika.
 

Mechanická laboratoř - Stavební stroje

 
Velká experimentální sada Mechanická laboratoř Stavební stroje obsahuje 450 stavebnicových dílků, z nichž lze sestavit 5 mechanických modelů velkých stavebních strojů: silniční válec, grader, 2 druhy bagrů a hydraulický nakladač.
 

Svítící krystaly

 
V experimentální sadě Svítící krystaly se děti dozví spoustu zajímavostí o původu a vzniku krystalů, ale hlavně si je mohou samy vyrábět a obarvovat dle vlastní fantazie. Mohou dokonce vyrobit i krystaly, které ve tmě svítí! 
 

Mýdlové dortíky

 
Vytvářejte vlastní jedinečná mýdla, která vypadají jako miniaturní dortíky! Kreativní sada Mýdlové dortíky pro děti od 8 let obsahuje dostatek materiálu pro výrobu mýdlových dortíků, makronek či pěnových krémů.
 

Únikovka: Laboratoř (pracovní název, v originále Deckscape: Test Time)

 
Máte rádi únikové hry? A co takhle si nějakou vyzkoušet třeba doma? Nebo dokonce v autobuse či ve vlaku? Únikovka vám přesně tuhle možnost nabízí. Jde o první ze série karetních her, ve kterých se společně pokoušíte v časovém limitu vyřešit nástrahy, které před Vás hra klade. 
 

Kosmetická laboratoř

 
Experimentální sada zejména pro malé slečny, které rády tvoří. S Kosmetickou laboratoří si snadno vlastnorčně připraví koupelové bomby, originální parfémy nebo voňavá mýdla. Ať už pro sebe nebo jako dárek pro maminku či babičku.
 

Párty Alias - Hádej, kdo jsi

 
Zábavná hra s čelenkami na rychlé odhalení identity spoluhráčů. Každý má na hlavě nasazenou čelenku s neznámým pojmem (povolání, národnost, postava z filmu atd.). Hráč, který je právě na řadě, se snaží všem ostatním vysvětlit, co mají na čele napsáno tak, aby to uhodli.
 

Hospodský kvíz

 
Zábavná hra s čelenkami na rychlé odhalení identity spoluhráčů. Každý má na hlavě nasazenou čelenku s neznámým pojmem (povolání, národnost, postava z filmu atd.). Hráč, který je právě na řadě, se snaží všem ostatním vysvětlit, co mají na čele napsáno tak, aby to uhodli.
 

Tvoje tvář má známý hlas

 
Tvoje tvář má známý hlas je týmová párty hra inspirovaná stejnojmenný pořadem TV Nova. Hráči pomocí aktivit předvádějí, kreslí, vysvětlují nebo zpívají či broukají pojem z karty tak, aby ho jejich spoluhráč z týmu uhodl.
 

X bere!

 
Karetka X bere! se celá točí kolem krav. Cílem není krávy shromažďovat, ale mít jich co nejméně. Každá kráva na kartě totiž znamená 1 trestný bod. V okamžiku, kdy alespoň jeden hráč dosáhne celkem 66 bodů, hra končí a vítězí hráč s nejnižším počtem trestných bodů.
 

Neobvyklí podezřelí (v originále Unusual Suspects)

Plánované vydání: Podzim
 
Zábavná párty hra, v níž jako detektivové spolupracujete na odhalení hledaného zločince. Dokážete jej usvědčit na základě toho, že o něm víte, že sleduje ČT24 nebo, že jezdí na Vánoce za rodinou? Jeden z hráčů se zhostí role svědka, který musí ostatním napovědět, kdo je pachatel. Otázky, které detektivové kladou, jsou ale dost… podivné. Dostanete pachatele za mříže?
 

Ominoes: Kostky bohů (v originále Ominoes)

Plánované vydání: Podzim
 
Ominoes je abstraktní kostková hra ze starého Egypta. Cílem hráčů je vytvářet na hracím plánu pole s kostek s vlastními symboly a zároveň bránit v dosažení stejného cíle protihráčům. Jednoduchá pravidla v sobě skrývají překvapivou hloubku a Ominoes se tak budou líbit všem, co u hraní rádi přemýšlí.

Pustina (v originále Outlive)

Plánované vydání: Podzim
 
Svět je v troskách a přežijí jenom silní. Taková je základní premisa výpravné strategické hry Pustina, ve které se stanete vůdci soupeřících kmenů přeživších, zápasících a chatrné zbytky cenných surovin ve světě po konci světa. Pustina je hra, ve které uplatníte především dovednosti plánování, když budete posílat členy svého kmene prohledávat ruiny, shánět suroviny a nebo okrádat soupeře. Zároveň se musíte postarat o svůj úkryt, vyrovnávat se s radiací a dalšími nástrahami Pustiny.
 
 

Karak

Plánované vydání: podzim
 
Nová originální česká hra pro celou rodinu, která ale může zaujmout i zkušenější hráče. V Karaku se každý hráč zhostí jednoho z hrdinů, jejichž cílem je získat poklady, skrývající se v labyrintu pod hradem Karak. V cestě však stojí nejen snaha ostatních hráčů, ale i záludná monstra. Je proto třeba využívat speciálních schopnosti každé postavy, a nestvůrám se postavit čelem.
 

Empatia

Hra již vyšla!
 
Empatia je původní česká hra s ilustracemi od známé výtvarnice Marie Brožové. Hra přináší dvě varianty – jednu, v níž hráči zápolí proti sobě a jednu, kde se snaží spolu nahrát co nejvíce bodů. Empatia je hrou, při které budete debatovat nad obsahem karet, snažit se uhádnout, která karta se komu nejvíce líbí, odhadovat, jestli slova „ranní rosa“ více vystihuje ten nebo ten obrázek. Empatia je určená pro všechny hráče, kteří si chtějí hru užít, spíš, než že by museli zvítězit.
 

V kostce! Predátoři

Plánované vydání: podzim 2017
 
Další z edice populárních her V kostce! se tentokrát zaměří na predátory zvířecí říše. Co všechno si zvládnete za deset vteřin zapamatovat o tygrech, žralocích či orlech? 
 

This War of Mine Desková hra

Plánované vydání: Konec roku 2017
 
„Co všechno jste ochotni obětovat, abyste přežili?“ This War of Mine je nekompromisní předělávkou populární videohry od podoby deskové hry. Zároveň jde o ojedinělý zážitek vzhledem k tématu – This War of Mine popisuje hrůzy války pohledem civilistů v obleženém městě. Unikátní herní mechanismus Knihy příběhů způsobí, že každá hra nabídne odlišné příběhy. Hráči se společně budou snažit hledat užitečné zdroje, čelit morálním dilematům a hlavně přežít.
 

Dotisky populárních her

Krom pořádné porce novinek jsme připravili i několik dotisků populárních her, o které si píšete. V nabídce ALBI se proto letos znovu objeví třeba oblíbené karetky Střelené kachny a Bobří banda nebo dotisk vyprodaného Robinsona Crusoe. 

Bobří banda

Hra již vyšla!
 
Dotisk oblíbené karetní klasiky. Bobří banda je bláznivá hra, ve které se hráči snaží získávat, co nejnižší karty – aniž by ale kolikrát věděli, jaké karty už mají. Bobří banda, to jsou jednoduchá pravidla a kupa zábavy pro celou rodinu.
 

Mysli a spojuj!

Hry již vyšly!
 
Populární karetní hry Mysli a spojuj! Vesmír, Zvířata a Lidské tělo vydáváme znovu po několika letech. V karetních hrách Mysli a spojuj! musíte k obrázkovým kartám přiřazovat správné karty jejich vlastností. Kdo první odehraje svoje karty, vyhrává!
 

Ubongo Cestovní verze

Plánované vydání: Léto/Podzim
 
Nemůžete si ani na cestách odepřít svoji oblíbenou hru? Nemusíte smutnit, po nějakém čase, kdy nebylo k dispozici, se vrací cestovní verze Ubonga. Řešte zapeklité rébusy a procvičujte svoji prostorovou představivost i ve vlaku, na výletě nebo o polední pauze!
 

Střelené kachny

Hra již vyšla!
 
Kač kač! Populární karetní hra se vrací v novém elegantním balení. Dokážete ochránit svoje kachny a vyřadit kachny soupeřů, líně si plovoucí po hladině rybníka? 
 

Robinson Crusoe: Dobrodružství na prokletém ostrově

Hra už vyšla!
 
V srpnu se budou moci hráči konečně vrátit s Robinsonem na prokletý ostrov. Robinson Crusoe je úspěšná kooperativní hra a výzva i pro zkušené hráče. Postavte přístřeší, sbírejte suroviny, vyrobte si potřebné nástroje a spolupracujte, abyste přežili v osmi unikátních scénářích!
 
 
Samozřejmě máme ještě pár es v rukávu, která odhalíme v průběhu roku ;-)
 
Herní tým ALBI. 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI