Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací V pořádku

Náhradní náplně do kreativních a experimentálních sad

01.08.2013 Hry a zábava

Pořídili jste dětem domů některou z kreativních či experimentálních sad od ALBI a Váš malý vědec (nebo šikovná experimentátorka) spotřeboval některou z přísad nutnou k pokusům? Poradíme Vám, kam pro další...

Náhradní náplně do kreativních sad Wild Science od ALBI
 

NOVINKY 2013

Náhradní části do kreativní sady Vtípky z mýdla bohužel samostatně neprodáváme. Můžete je ale koupit ve větších obchodech s výtvarnými potřebami nebo například na stránkách:
 
Náhradní části do Salónu krásy bohužel samostatně neprodáváme. Ve specializovaných obchodech však lze koupit:
Náhradní papírky s extrakty bohužel samostatně neprodáváme. Hotové parfémy vydrží poměrně dlouho.
 
 
Náhradní části do kreativní sady Archeolog. sada Brontosaurus bohužel samostatně neprodáváme. Sádru však můžete koupit ve větších obchodech s výtvarnými potřebami, nebo například na 
 
 
Náhradní části do Pleťové masky bohužel samostatně neprodáváme. Sada obsahuje dostatečné množství surovin na výrobu více pleťových masek.
 
 
Náhradní části do MH Zkrášlovacího studia bohužel samostatně neprodáváme. Sada obsahuje dostatečné množství surovin na spousty pokusů.
 
 
Náhradní části do MH Magické koule bohužel samostatně neprodáváme. Ve specializovaných obchodech však lze koupit:
 
Pokud dojde barvivo, které se používá k simulaci sopečného výbuchu (spolu s jedlou sodou a octem), lze zakoupit na internetu jakékoli potravinářské barvy k obarvení sopečného „výbuchu“. Původního barviva v sadě je však dostatečné množství, takže pokus lze provádět opakovaně.
 
Pokud dojde barvivo, které se používá k simulaci sopečného výbuchu (spolu s jedlou sodou a octem), lze zakoupit na internetu jakékoli potravinářské barvy k obarvení sopečného „výbuchu“. Původního barviva v sadě je však dostatečné množství, takže pokus lze provádět opakovaně.

 

STARŠÍ KREATIVNÍ SADY

Náhradní sloučeniny do Chemické laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Ve specializovaných obchodech však lze koupit některé sloučeniny. Z bezpečnostních důvodů, především kvůli možnosti nesprávně zvoleného a zakoupeného druhu sloučeniny (např. nesprávná koncentrace), sem raději neuvádíme odkazy na specializované obchody. Vámi zakoupené sloučeniny a manipulace s nimi jsou na vlastní nebezpečí.
  • Sloučeniny:
    • Pentahydrát síranu měďnatého
    • Kyselina vinná
 
Mýdlová laboratoř
Náhradní části do Mýdlové laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Můžete je ale koupit ve větších obchodech s výtvarnými potřebami, nebo například na: 
 
Slizová laboratoř
Náhradní části do Slizové laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Ve specializovaných obchodech však lze koupit alginát (Sodium alginate) CAS: 9005-38-3 například:
Ostatní přísady vydrží poměrně dlouho.
 
 
Parfémová laboratoř
Náhradní části do Parfémové laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Hotové parfémy vydrží poměrně dlouho.
 
 
Hopíková laboratoř
Náhradní části do Hopíkové laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Ve specializovaných obchodech však lze koupit polymer (PVOH, Polyvinyl alcohol) CAS: 9002-89-5 například:
 
Koupelová laboratoř
Náhradní části do Koupelové laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Ve specializovaných obchodech však lze koupit:
Balzámy na rty - laboratoř
Náhradní části do Balzámů na rty - laboratoře bohužel samostatně neprodáváme. Hotové balzámy vydrží poměrně dlouhou dobu.
 
 
Laboratoř v kuchyni
Ze 4 speciálních přísad obsažených v sadě nelze dokoupit 2 (laktát vápenatý a instatní mléčné bakterie). Přísady které lze sehnat na internetu jsou: agar agar + alginát sodný. Pokud si dostupné přísady dokoupíte, můžete 18 receptů/pokusů (z celkového počtu 20) provádět opakovaně.
 
 

Najdete nás na Facebooku

CO SE DĚJE V ALBI

Galerie článků

8-10 / 25